onsdag 24 augusti 2011

Enklaste utflyktsmaten

Det här är en löjligt enkel och god pastasallad för spontana picknickar eller utflykter. Den har få ingredienser och  går snabbt att göra i ordning. Den innehåller inga färska grönsaker men jag brukar servera skivad gurka eller liknande vid sidan av.

Pastasallad för utflykt
250 g pasta, exempelvis fusilli
180 g färdigstrimlad rökt skinka
200 g ost, exempelvis herrgård
300-400 g konserverade majskorn
2 msk rapsolja eller annan neutral olja
1 msk ljus vinäger, exempelvis äppelcider- eller vitvinsvinäger
2 krm salt
svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag. Vispa ihop olja, vinäger, salt och lite svarpeppar till en vinägrett i en skål. Blanda den varma pastan med vinägretten. Låt det svalna. Tärna osten. Låt de konserverade majskornen rinna av. Blanda osttärningar, skinka och majs med den avsvalnade pastan. Lägg allt i en burk med lock och ta med på utflykt. Servera gurka eller andra valfria grönsaker skurna i bitar till pastasalladen.