söndag 15 augusti 2010

Vegetarisk snabbrätt

En kompis frågade idag efter mitt recept på tabouleh. Jag blev lite förvirrad  av frågan eftersom jag alltid gör olika varianter tabouleh även fast det är vissa ingredienser som alltid måste finnas med. Bulgur, mynta, persilja, citron och olivolja är ett måste i salladen. I övrigt går det att variera grönsakerna efter eget huvud. Det är dock vanligt att tomater och lök ingår. Idag serverade jag taboulehn med stekt haloumi till vilket blev mycket gott.

Tabouleh
1,5 dl fin eller mellangrov bulgur
1 citron, saften av
1 finhackad rödlök
3 finhackade tomater
1 knippa finhackad bladpersilja
1 knippa finhackad mynta
1 urkärnad finhackad röd chilipeppar
salt och svartpeppar
3 msk olivolja

Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Vispa ihop en dressing av olivolja, citronsaft, salt och peppar. Blanda samtliga ingredienser och låt det gärna stå och dra en stund för mer smak. Det gör ingenting om bulgurn är varm när man lägger den i salladen. Taboulehn smakar utmärkt både ljummen och kall.

Om du vill så kan du steka skivad haloumiost till. Skiva osten i centimeter tjocka skivor och stek den i en temperatur något under medelvärme i olivolja i en stekpanna. Osten behöver bara bli gyllenbrun.

1 kommentar: