söndag 29 maj 2011

Alfredo Surmontanas Pebre

Det är ett av det absolut godast grilltillbehören jag känner till. Receptet är min egen tolkning av den chilenska salladen/salsan Pebre. Det ska vara rejält mycket koriander i för att få den rätta smaken. Viktigt är också att man använder bra tomater. Receptet räcker till fyra personer som tillbehör.

Alfredo Surmontanas Pebre
400 g tomater t ex körsbärstomater
1 rödlök
1-2 krukor färsk koriander
2 msk olivolja
½ tsk salt
nymalen svartpeppar

Skölj tomaterna och skär dem i små bitar. Skala och hacka löken. Hacka koriandern. Blanda allt inklusive salt, olivolja och svartpeppar i en skål. Låt gärna salladen stå en stund för att samla smak. Servera som tillbehör till stekt eller grillat kött, fisk, fågel och grönsaker.

1 kommentar:

  1. Mums! Själv gör jag något liknande ibland fast + lime (skal+saft), lite socker och chili. Får liksom smaklökarna att sjunga, för att ta till en cliché.

    SvaraRadera