onsdag 28 september 2011

Kuckling

Det här är ett enkelt sätt att krydda och tillaga kyckling. Servera med ris och sallad.

Marinerad ugnsstekt kyckling
1 kg kycklingdelar med ben eller 500 g kycklingfilé av bröst eller lår

marinad
3 msk mörk kinesisk soja
saften av ½ citron
3 vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
1 msk sesamolja

Lägg soja, citronsaft, sesamolja, grovhackad chilipeppar och grovhackad vitlök i en matberedare eller mixer. Kör tills allt är finfördelat. Lägg kycklingdelarna i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Blanda väl och låt marinera i 4 timmar eller över natten i kylskåp.

Sätt ugnen på 175 grader. Stek kycklingdelarna i ugnsäker form mitt i ugnen. Kycklingdelar med ben tar ca 45 minuter innan det blir klart och kycklingfilé tar ca 20 minuter. Servera med ris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar