lördag 5 juni 2010

Nyttigt värre

Det här receptet  är gott och snabblagat med massor av nyttigt fett. Det går utmärkt att förenkla salsan genom att utesluta lime, gräslök och rapsolja, för att istället ta ett par matskedar olivolja. Det blir minst lika gott. Receptet räcker till fyra personer.

Lax med quinoa och salsa på tomat samt avocado
4 portionsbitar laxfilé
4 port kokt quinoa
200 g körsbärstomater, delade
2 avocados i bitar
½ dl finskuren gräslök
½ dl finskuren dill
saften av 1 lime
1-2 msk rapsolja
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.  Salta och peppra laxen och lägg den i en ugnsäker form med bakplåtspapper. Stekt laxen mitt ugnen i 15 minuter. Servera laxen med quinoa och salsan.

tomat och avocadosalsa
Blanda limesaften med avocadobitarna i en skål. Blanda tomatbitar, gräslök, dill, rapsolja, salt och peppar till en salsa i en annan skål. Låt det stå och dra en stund. När laxen är klar så blandar du ihop alla grönsaker med avocadon tillsammans med limesaften.

1 kommentar: