måndag 3 november 2014

Mu så gott


Höstens projekt är att laga currys från hela Asien på ingredienser som även veganer kan äta. Här är en biffcurry med stark smak av kardemumma som jag har lagat på Astrid & apornas Veef vegankött. Det viktigaste momentet när du gör en indisk curry är att steka löken så att den blir gyllenbrun men inte bränd. Då karamelliseras sockret i löken och smaken på curry blir fyllig. Den curryn är från Indien och räcker till fyra personer.

Biffcurry med kardemumma
500 g veef vegankött från Astrid & aporna
1 gul lök i skivor
1 tsk finhackad vitlök
1 tsk finhackad färsk ingefära
½ tsk gurkmeja
2 tsk malen kardemumma
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 kanelstång
1 krm mald kryddnejlika
1 tsk cayennepeppar
1 msk citronsaft
6 currylöv
1 tsk salt
1 dl vatten
2 msk rapsolja till stekning

  • Hetta upp oljan i en stor stekpanna till medelvärme och stek löken 5-6 minuter under omrörning tills den börja bli gyllenbrun.
  • Tillsätt veef vegankött i stekpannan och stek tills det börjar få lite färg.
  • Tillsätt alla ingredienser utom vattnet och stek i 3 minuter under omrörning.
  • Häll i vattnet och låt det koka upp. Sjud curryn under lock på mycket svag värme i 10 minuter.
  • Servera curryn med kokt ris och tillbehör som till exempel chutney och gurkraita.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar