tisdag 1 september 2015

Fejk

Långa arbetsdagar gör det nödvändigt med enkla snabba lösningar av matfrågan för mig som helst inte äter färdiglagad mat från butik. Jag kombinerade ihop en snabblagad pastarätt av spaghetti, purjolök och sojabönor.

Smaksättningen är Koreainspirerad med sesam, soja, vitlök och koreanskt chilipulver. Jag gjorde en kryddblandning att ha vid sidan av så att man kan krydda efter behag. Pastan fick en grundsmak av sesamolja, soja och socker.

Fejkad koreansk pasta med stulen kryddblandning
300 g pasta, t ex spaghetti, äggnudlar eller fettuccine
1 purjolök
250 g frysta sojabönor utan skal
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
1 tsk socker
2 msk rostade sesamfrön

Koreansk kryddblandning
2 tsk sesamolja
2 pressade vitlöksklyftor
5 tsk kodjokaro koreanskt chilipulver
3 tsk socker
2 tsk ljus soja
1 tsk krossad svartpeppar
  • Börja med att blanda ingredienserna till den koreanska kryddblandningen i en liten skål och ställ åt sidan.
  • Skölj och strimla purjolöken.
  • Blanda soja, sesamolja och socker i en skål stor nog att rymma den färdiga pastarätten. Rör tills sockret har löst sig.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. När det är 2 minuter kvar av koktiden så tillsätter du sojabönor och purjolök i pastavattnet för att låta det koka med sista stunden.
  • Häll upp pastan, bönor och purjolök i ett durkslag för att låta vattnet rinna av.
  • Blanda pasta och grönsaker med sojablandningen i skålen. Strö över rostade sesamfrön. Servera med kryddblandningen så att var och en kan krydda efter behov. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar