måndag 5 april 2010

Fejk it till you bejk it


Idag var det bråttom med middagen efter en långtur till shoppingparadiset Kungens Kurva. Efter ett besök på postordertemplet Jula så var vi rejält hungriga. Det fick bli en fri tolkning av texmex-köket. Receptet räcker till ca fyra personer.

Affes fubburitos
500 g kycklinglårfilé
2 rödlökar
1 grön paprika
2 msk olja
1 tsk spiskummin
2 tsk grillkrydda
½ tsk salt
1 krm socker
1 msk chipotlepaste
1 tsk maizena majsstärkelse
1 dl vatten
 Till servering: tortillabröd, sallad, majskorn och gräddfil

Strimla kycklingen. Skala och strimla löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Blanda spiskummin, grillkrydda, salt, socker, chipotlepaste, maizena och vatten i en skål. Hetta upp hälften av oljan och stek kycklingen i tre minuter. Tag upp kycklingen och lägg på en tallrik. Hetta upp resten av oljan och stek grönsakerna i tre minuter. Tillsätt kycklingen och vattnet blandat med kryddorna. Rör om och låt koka ihop i fem minuter. Lägg kycklingblandningen i tortillabröd med sallad, majskorn och gräddfil. Vik ihop och ät!

1 kommentar: