lördag 13 november 2010

Middag för en



Ikväll var jag själv och orkade inte gå till affären före middagen så jag tog vad jag hade i skafferi och kylskåp. Resultatet blev pannkaka. Jag rekommenderar att man äter någon grönsak och en smörgås med köttpålägg innan för att sedan äta pannkakan som något slags efterrätt. Satsen ger ungefär fyra rejäla pannkakor.

Pannkaka för en
2 dl mjölk
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 krm salt
½ msk smör- och rapsolja

Vispa ihop hälften av mjölken med vetemjölet och saltet tills det blir en slät smet. Vispa sen ner ägget och den sista mjölken. Blanda därefter ner matfettet. Värm en stekpanna eller pannkakslagg med lite matfett. Temperaturen på spisplattan ska vara ett steg över medelvärme. Häll lite smet i pannan och stek pannkakan tills den börjar bli matt på ytan. Då är det dags att vända den försiktigt med en stekspade. Stek den en liten stund på andra sidan. Upprepa tills smeten är slut. Servera pannkakorna med någon god sylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar