tisdag 15 mars 2011

Thailändsk vegan middag


Nedan följer en vegetarisk variant på thailändsk kyckling med cashewnötter som jag lagade till mina vänner som är vegetarianer. Recept på den thailändska gurksalladen på bilden hittar du här. Fotona är tagna av Philip Clevberger. Receptet är beräknat för fyra personer.

Stekt tofu med cashewnötter
400 g fast tofu
4 vitlöksklyftor
2 msk vegetarian stir fry sauce, t ex Lee Kum Kee
2 msk ljus thailändsk soja, t ex Golden Mountain, eller annan ljus soja
2 msk socker
1 krm vitpeppar
2 msk olja till stekning
1 dl råa cashewnötter
1-2 salladslökar
½ röd paprika

Skiva tofun i centimetertjocka skivor. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok. Stek tofun gyllenbrun på båda sidor på medelvärme och lägg skivorna på hushållspapper för att suga upp överflödig olja. Stek cashewnötterna gyllenbruna och lägg på hushållspapper.

Pressa, riv eller hacka vitlöksklyftorna.  Lägg vitlök, ostronsås, fisksås, socker och vitpeppar i stekpannan. Låt såsen koka ihop på medelvärmde tills den tjocknar lite. Lägg i tofun i stekpannan och se till att den blir genomvarm samt täckt med såsen.

Blanda i cashewnötterna Garnera med skivad salladslök och skivad paprika. Servera med kokt jasminris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar