onsdag 18 april 2012

Smakfull snabbis för två


Jag var sen hem från jobbet och hade det ärofulla uppdraget att komponera en snabb middag. Bland det enklaste man kan laga är omelett. Med ytterst få ingredienser gjorde jag en omelett med rökt lax och en nötig spenatsallad rostade solrosfrön. Om du väljer att servera spenatsallad till omeletten så ska du börja med rosta solrosfröna innan du gör något annat. Recepten nedan räcker till två personer.

Omelett med rök lax
4 ägg
1 ½ msk vatten
1 krm salt
½ krm vit- eller svartpeppar
100 g kallrökt lax
matfett till stekning.

Vispa slarvigt ihop ägg, vatten, salt och peppar med en matgaffel till en omelettsmet. Vispa inte mer än att det precis blandas. Hetta upp matfettet i en stekpanna och häll i omelettsmeten. Stek på medelvärme tills omeletten har stelnat. Den behöver inte stelna rakt igenom, utan det är godare om den är lite krämig på ytan. Lägg laxskivorna på omeletten och vik ihop den. Dela omeletten i två delar och servera med till exempel med spenatsalladen nedan.

Nötig spenatsallad med solrosfrön
65-70 g färsk babyspenat
2-3 msk solrosfrön
1 msk kallpressad rapsolja
salt och peppar

Börja med att rosta solrosfröna på medelvärme i en stekpanna tills de får lite färg och doftar gott. Häll över fröna på en tallrik för att svalna. Skölj spenatbladen om det är nödvändigt. Blanda spenatbladen med oljan och krydda salt samt peppar. Strö över solrosfröna och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar