tisdag 7 april 2015

På spettet

Det här är ett enkelt recept på vegokycklingspett som passar bra t ex på en buffé eller så kan man äta dem med ris och sallad. Ursprunget till marinaden är kinesisk. Spetten smakar underbart av vitlök och sesamolja. Jag har använt chi chi-bitar från Astrid och Aporna istället för kyckling.

Spett utan pippi
500 g chi chi-bitar från Astrid och Aporna(2 paket)

 marinad
3 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
saft av ½ citron
3 msk mörk soja
1 msk sesamolja
½ tsk krossad svartpeppar

  • Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg chi chi-bitarna i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Se till att allt blandas väl. Marinera några timmar i kylskåp, helst över natten. Vänd påsen ett par gånger under tiden.
  • Trä upp de marinerade chi chi-bitarna på träspett. Stek 15-20 minuter i 175 grader varm ugn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar