Det var dags att ta ett återfall idag. De mustiga, fylliga, heta och söta smakerna i det koreanska köket har gjort mig beroende. Det krångliga med det här kycklingreceptet är inte själva tillagningen utan det är att få tag på chajang som är en koreansk svart bönpasta. Jag lyckades inte med det utan fick ersätta bönpastan med kinesiska fermenterade svarta bönor istället. Kinesiska fermenterade svarta bönor finns i alla butiker med kinesiska matvaror. Den koreanska chilibönpastan kodjochang finns i de flesta butiker med ostasiatiska matvaror. Receptet räcker till 4-6 personer.
Marinerade kycklinglår- Tak kalbi
1 kg kycklinglårfilé
marinad
1 dl ketchup
1 dl chajang, svart sojabönpasta alternativt motsvarande mängd kinesiska fermenterade svarta bönor, väl sköljda
½ dl kodjochang, koreansk chilipasta
1 dl japansk soja
1 msk pressad vitlök
1 msk riven ingefära
2 msk strösocker
½ dl sesamolja
Lägg alla ingredienserna till marinaden i en mixer eller matberedare. Mixa till en slät pasta. Skär varje lårfilé i tre bitar. Blanda kycklingbitarna med marinaden i en skål. Marinera i 15-30 minuter. Sätt ugnen på 150 grader. Stek kycklingbitarna i ugnen i 30 minuter. Servera med ris. Om du vill så kan du lägga upp kycklingbitarna på salladsblad och strö över rostade sesamfrön.
ACUTE ONSET LIVE PÅ TRÄDGÅRDEN
10 år sedan
Det här, mina vänner, var rena rama lördagsgodiset!
SvaraRaderaTycker alla utom veggisarna
SvaraRadera