Bulgogiwraps
500 g tunt skivad entrecote eller lövbiff
4-6 stora tortillabröd
kryddmarinerad gurka, se recept nedan
marinerade böngroddar, se recept nedan
roman- eller grönsallat
marinad
½ dl japansk soja
1 msk strösocker
2 tsk sesamolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 krm nymalen svartpeppar
Blanda ingredienserna till marinaden och blanda noga med köttet så att det täcker i en stor skål. Låt det marinera i 30 minuter i rumstemperatur. Stek köttet hastigt i het stekpanna. När det gäller lövbiff så räcker det med att steka köttet en minut på bara en sida. Lägg köttet med grönsakstillbehören i tortillabröd och vik ihop till en wrap. Ät och njut!
Kryddmarinerad gurka
1 gurka i tunna skivor
½ dl finhackad purjolök
1 tsk koreansk rödpeppar
1 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk risvinäger eller annan ljus vinäger
Blanda samtliga ingredienser och låt det dra i 30 minuter.
Marinerade böngroddar
100 g böngroddar
1 tsk sesamolja
1/4 -½ tsk salt
Förväll böngroddarna hastigt. Spola av dem i kallt vatten och låt svalna helt. Bland med sesamolja och salt. Låt det dra 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar