måndag 8 februari 2010

Nasse gör sig bäst död och skivad

Det var extrapris på fläskkarré på mitt lokala ICA och min plånbok var mager på grund av all fet julmat. Fläskkarré är mitt favoritkött trots att det är allt annat "fint". Det är smakrikt, har mycket insprängt fett och blir oerhört mört om man tillagar det på rätt sätt. Vegetarianer göre sig icke besvär med detta recept. Detta är inget annat ren och grisskär fläskfrossa.



Marinerad helstekt fläskkarré
1,5 kg fläskkarré med ben eller 1 kg benfri
marinad
1 dl japansk soja
2 msk äppelcidervinäger
4 pressade eller finrivna vitlöksklyftor
4 cm finriven ingefära
1 msk sesamolja
1 tsk krossad svartpeppar
2 msk socker

Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden så att det kommer åt överallt. Marinera köttet i 1-2 dygn. Vänd påsen några gånger under marineringen. Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp köttet ur marinaden och lägg det i en ugnsäker form. Sätt in en hushållstermometer i den tjockaste änden på köttet. Stek köttet tills det når en innertemperatur på 80-85 grader. Låt det vila 10 minuter innan du skär upp det i tunna skivor. Om du vill så kan du koka upp marinaden och låta den svalna för att sedan droppa den över det skivade köttet. Servera köttet med exempelvis ris och sallad.

2 kommentarer:

  1. Jag har två frågor:
    1. Vad är det för trevlig salladish som ligger på tallriken?
    2. Hur mycket köttklister behövs det om man vill göra egen karré av bacon, vilket är det enda jag har hemma?

    SvaraRadera
  2. Salladishen har du fått mail om. För att tillverka 4 kg karré så krävs det en insatsstyrka, 1 internetdate, fri tillgång på Joltcola, 1 kolonistugeområde med växande gröda, 1 förp aluminiumfolie, 1 band av Oxfords english dictionary, 12 ickeproducerade 2-unlimited demos i wav-format, 3 lagförda sämre kvinnor och stor portion gudomligt tålamod

    SvaraRadera