Det är ett av det absolut godast grilltillbehören jag känner till. Receptet är min egen tolkning av den chilenska salladen/salsan Pebre. Det ska vara rejält mycket koriander i för att få den rätta smaken. Viktigt är också att man använder bra tomater. Receptet räcker till fyra personer som tillbehör.
Alfredo Surmontanas Pebre
400 g tomater t ex körsbärstomater
1 rödlök
1-2 krukor färsk koriander
2 msk olivolja
½ tsk salt
nymalen svartpeppar
Skölj tomaterna och skär dem i små bitar. Skala och hacka löken. Hacka koriandern. Blanda allt inklusive salt, olivolja och svartpeppar i en skål. Låt gärna salladen stå en stund för att samla smak. Servera som tillbehör till stekt eller grillat kött, fisk, fågel och grönsaker.
ACUTE ONSET LIVE PÅ TRÄDGÅRDEN
10 år sedan
Mums! Själv gör jag något liknande ibland fast + lime (skal+saft), lite socker och chili. Får liksom smaklökarna att sjunga, för att ta till en cliché.
SvaraRadera