Det här är en snabblagad och enkel laktovegetarisk middag. Se till att köpa en halloumiost med vegetarisk löpe. Kombinationen halloumi, linser och spenat är fantastisk. Receptet räcker till två personer.
Grillad halloumi med linser och spenat
250 g halloumiost, delad i åtta skivor
1 burk kokta gröna linser a 400 g
200 g körsbärstomater, delade i halvor
65 g färsk babyspenat
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk olja
½ msk vinäger
1/3 tsk salt
lite peppar
- Häll av linserna i en sil och skölj dem noga.
- Vispa ihop en dressing av olja, vinäger, salt och peppar
- Blanda linser och tomater med dressingen
- Häll ut lite olja på en platt tallrik och vänd halloumiskivorna i oljan.
- Hetta upp en grillpanna och grilla halloumin tills den har fått fin färg på båda sidor.
- Lägg upp spenatbladen på två tallrikar. Lägg upp linssalladen och toppa med den grillade osten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar