Ägg är inte så vanligt förekommande i det traditionella indiska köket. Men jag har i alla fall hittat ett recept på en indisk äggröra som jag har modifierat till en veganvariant. Det är många ingredienser, men receptet är både lättlagat och snabbt. Rätten smakar fantastiskt gott och är en perfekt vardagsmiddag. Receptet räcker till 3-4 personer.
Parsisk scrambled tofu
300 g tofu
1 gul lök
1 grön chili(kärna eventuellt ur chilin för mindre hetta)
1 cm färsk ingefära
1 tomat
1 tsk gurkmeja
1 tärning grönsaksbuljong
½ dl havre- eller sojagrädde
3 msk bjäst
2 msk hackad färsk koriander
salt
svartpeppar
olja till stekning
- Riv tofun på den grova sidan av ett rivjärn
- Skala och hacka lök och ingefära. Hacka chilin. Skär tomaten i små bitar.
- Hetta upp olja i en stekpanna till medelvärme. Stek lök, ingefära,tomat, chili och smulad grönsaksbuljong under omrörning tills allt är mjukt och buljongtärning har lösts upp.
- Tillsätt den rivna tofun, gurkmeja och stek i ett par minuter till.
- Tillsätt havre- eller sojagrädde och rör tills konsistensen blir lagom krämig.
- Smaka av med salt och peppar.
- Avsluta med att blanda ner bjäst och hackad koriander.
- Servera på rostat bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar