tisdag 21 oktober 2014

Rotsakerna och havet


Ett recept som smakar gott och räcker till två personer. Det är mycket sås på grund av att den är så förföriskt god.

Rostade rotsaker med tångkaviarsås
ca 500 g blandade rotgrönsaker t ex potatis, morot och palsternacka
1 msk rapsolja
salt och svartpeppar

  • Sätt på ugnen på 200 grader.
  • Skölja och skala rotsakerna, men låt skalet vara kvar om du använder potatis. Skär rotsakerna i tärningar.
  • Bland grönsakerna med olja i en långpanna och krydda med salt samt peppar.
  • Rosta rotsakerna 20-30 minuter mitt i ugnen. Servera med tångkaviarsås.
Tångkaviarsås
75 g tångkaviar
2 dl havrefraiche
½ rödlök
½ dl hackad dill
salt och svartpeppar

  • Skala och finhacka löken.
  • Blanda tångkaviar, lök och dill med havrefraiche i en bunke.
  • Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar