Den här rätten gör jag ofta. Det är en av de enklaste och godaste laxrätter jag har ätit. Smaken av ingefära och japansk soja lyfter laxen till himmelska höjder. Att det är otroligt enkelt gör inte det hela sämre.
Lax med soja och ingefära
500 g skinnfri laxfilé skuren i 2 cm kuber
4-5 msk japansk soja
2-3 cm färsk ingefära, finriven
ev 1 tsk wasabipasta
olja till stekning
Blanda en dipsås av soja, ingefära och wasabipasta. Stek laxkuberna ca 2 minuter i en stekpanna. Vänd en gång. Laxkuberna smakar bäst om du steker dem så att det ären rosa nästan rå kärna i mitten. Servera med kokt ris och någon kokt grönsak. Dippa laxkuberna i såsen eller häll såsen över fiskbitarna.
ACUTE ONSET LIVE PÅ TRÄDGÅRDEN
10 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar