tisdag 15 december 2009

I väntan på färskpotatis

I kalla december så är det inte mycket bevänt med våra egna inhemska råvaror. I vart fall inte när det gäller grönsaker med mera. Det är därför många av rätterna som jag har bloggat om har en asiatisk karaktär. Det gäller även kvällens middag. Min flickvän och jag var sugna på något med smak av rostat sesamfrö. Därför gjorde jag en den här kinesiska kycklingrätten och serverade den tillsammans med gurksallad smaksatt med sesamolja. Receptet är beräknat för fyra personer



Kyckling med lime och soja
ca 1,2 kg färsk kyckling eller 900 g färdigstyckade kycklingdelar
3 msk limesaft
3 msk mörk kinesisk soja
en liten nypa socker
salt och peppar
olja till stekning
2 tsk sesamolja

Om du använder hel kyckling så ska du stycka den grytbitar. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna och lägg över i en gryta med lock. Salta och peppra kycklingbitarna lätt. Tillsätt limesaft, soja och socker. Låt sedan kycklingen bräsera i ca 25 minuter under lock. Till sist så tillsätter du sesamolja. Servera med kokt ris. Här hittar du receptet på gurksallad. Observera att du måste dubblera gurksalladsreceptet ifall det ska räcka till fyra personer. Om du vill så kan du strö rostade sesamfrön över både salladen och kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar