onsdag 2 december 2009

Mamsen fyller år tillbehör nr 1

Ikväll och alldeles försent så gjorde jag i ordning det första tillbehöret till den sojamarinerade rostbiffen. Jag la in färsk ingefära i en så kallad 1-2-3-lag som man vanligen brukar använda till sillinläggningar. Receptet är skapat av den svenske kocken Marcus Samuelsson. Den inlagda ingefäran smakar fantastiskt gott till kött, fisk, fågel och grönsaker.



Inlagd ingefära
300 g ingefära
½ dl ättiksprit
1 dl socker
1½ dl vatten

Skala ingefäran och skivan den mycket tunt. Lägg den i en kastrull och täck med vatten. Låt det koka upp och sen sjuda 5 minuter. Häll ingefäran i ett durkslag och skölj den under rinnande kallt vatten. Blanda ättiksprit, vatten och socker till lagen i en kastrull och låt det koka upp. Ta av det från plattan och lägg i ingefäran. Låt det svalna och häll sedan upp det in ren glasburk med tättslutande lock. Förvara i kylskåpet.

1 kommentar: