tisdag 19 januari 2010

Blogg med köttfärssås

Den här rätten äter vi minst varannan vecka. Det är min flickväns favoriträtt. Numera känns det roligare att servera den sedan min tonårsson har slutat misshandla den här rätten med sötsliskig ketchup. Såsen funkar som smaksättare till pasta, varma smörgåsar och hemlagad pizza. Receptet räcker till fyra personer ifall såsen serveras med pasta.



Köttfärssås
300-400 g köttfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
400-500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 krm sambal oelek
½-1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1-2 tsk oregano
2 msk olja

Skala och finhacka lök samt vitlök. Hetta upp oljan till medelvärme och stek båda löksorterna i 4 minuter. Fös sedan löken åt sidan i stekpannan och bryn färsen tills den är smulig. Tillsätt resten av ingredienserna utom oreganon. Låt köttfärssåsen koka ihop i ca 10 minuter eller tills den har tjocknat något. Tillsätt oreganon när det är någon minut kvar av koktiden. Servera med exempelvis nykokt pasta.

1 kommentar: