tisdag 5 januari 2010

Lyckad paniklunch

Jag är fortfarande julledig, men det blev ändå bråttom att fixa lunch på grund vår skriande hunger. Jag komponerade den här pastan medans jag gick runt i min lokala ICA-butik. Tanken var att det skulle bli en pseudoitaliensk pastarätt med tonfisk, kapris och chili. Resultatet blev lyckat. Receptet är beräknat för fyra personer.


Affes tonfiskpasta
400 g pasta
1 burk tonfisk i olja
1 gul lök
1 röd paprika
1 röd chilipeppar
1 knippa bladpersilja
1 burk Zeta Olive e Capperi, oliv- och kaprisblandning på burk (se bild nedan)
salt och svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och grovhacka den gula löken. Kärna ur och grovhacka paprikan. Dela, kärna ur och strimla chilin. Hacka persiljan. Häll oljan från tonfisken i en stekpanna och hetta upp den till medelvärme. Tillsätt lök, chili och paprika i stekpannan och stek i 4 minuter. Tillsätt hela innehållet från burken med oliv-och kaprisblandningen och låt det fräsa i någon minut. Tillsätt tonfisken och låt den bli varm. Smaka av med salt och peppar. Blanda allt med pasta och persilja. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar