Höstmörkret och en lång stressig arbetsdag gjorde mig trött ikväll. Jag hade ingen lust att laga komplicerad mat till middag. Att köpa takeaway-mat var inte något alternativ. Dels kändes det dyrt och dels är kvalitén minst sagt skiftande.
Dagen middag blev merguez, kokt quinoa och gurkraita. Merguez är en kryddig lammkorv av nordafrikanskt ursprung. Quinoa är ett örtfrö som odlas i Sydamerika och är en god ersättning för ris mm. Gurkraita är en indisk yogurtsås som påminner om tsatziki men har annan kryddning. Recepten är beräknade för fyra personer.
Kryddig korv med quinoa och gurkraita
500-600 g merguez eller chorizo eller annan kryddig korv
4 portioner kokt quinoa
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackning. Stek eller grilla korven ca 5 minuter per sida. Servera med gurkraitan nedan.
gurkraita
½-1 gurka
3 dl turkisk yogurt
1½ krm salt
1½ krm spiskummin
½ krm cayennepeppar
Tärna gurkan. Blanda gurkan väl med de andra ingredienserna. Om raitan får dra en stund så smakar den mer.
ACUTE ONSET LIVE PÅ TRÄDGÅRDEN
10 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar