Om du inte har gjort det ännu så är det dags att upptäcka det koreanska köket. Smakerna är fylliga och välbalanserade. Det är inget finlir utan för det mesta så har maten karaktär av rejäl och god husmanskost. Den här rätten som jag gjorde ikväll kommer från kokboken "KOREANSK MAT- Kimchi, bulgogi och bibimbap". av Byung-Hi och Byung-Soon Lim(Natur & Kultur). Vegeterianer kan byta ut köttet mot lämpligt substitut. Såsen i den här rätten är helt fantastisk.
Moster Imos Kyckling
(4 port)
800 g kycklingklubbor
matolja till stekning
1 gul lök
¼ röd paprika
¼ grön paprika
10 cm purjolök
Sås
½ dl koreansk eller japansk soja
3 msk strösocker
1 tsk ättiksprit
1 tsk riven ingefära
½ tsk svartpeppar
1 msk potatismjöl
Blanda alla ingredienser till såsen. Skala och skär löken i skivor, skär paprika och purjolök i bitar. Stek kycklingen i matolja i en stekpanna på medelvärme 10–15 minuter tills den fått fin färg och nästan är genomstekt. Tillsätt grönsakerna och häll över såsen. Låt koka ihop ca 5 minuter. Servera med en skål ris.
ACUTE ONSET LIVE PÅ TRÄDGÅRDEN
10 år sedan
Väldigt god och väldigt snygg!
SvaraRaderaJag provade att laga den igår och det var jättegott! Hade ingen japansk eller koreansk soja hemma så jag använde mushroom soy istället. Det var gott men det såg inte lika fint ut.
SvaraRadera