Den här varianten på ugnspannkaka som jag lagade ikväll blir en hel middagsrätt med vuxen smak. Den är billig, lättlagad och jättegod. Sötman från rödlöken, sältan i fetaosten och pepprigheten i rucolasalladen passar perfekt ihop med ugspannkakan. Receptet är beräknat för fyra personer.
Fylld ugnspannkaka
2½ dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
½ tsk salt
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop mjölet och saltet med hälften av mjölken. Vispa ner ett ägg i taget. Vispa ner resten av mjölken. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll smeten i långpannan. Grädda pannkakan i 20 minuter mitt ugnen. Gör fyllningen medan pannkakan gräddas.
Grönsakfyllning
3 rödlökar
1 msk olivolja
ca 70 g rucolasallad
200 g fetaost
2 tsk vinäger
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Skala och skiva rödlöken. Skölj salladen. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek rödlöken mjuk. Tillsätt vinäger, salt och peppar. Bred ut blandningen över den färdiga ungspannkakan. Smula över fetaost och garnera med rucolasallat. Servera!
ACUTE ONSET LIVE PÅ TRÄDGÅRDEN
10 år sedan
Jättegott!
SvaraRadera