Det här är ett enkelt sätt att krydda och tillaga kyckling. Servera med ris och sallad.
Marinerad ugnsstekt kyckling
1 kg kycklingdelar med ben eller 500 g kycklingfilé av bröst eller lår
marinad
3 msk mörk kinesisk soja
saften av ½ citron
3 vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
1 msk sesamolja
Lägg soja, citronsaft, sesamolja, grovhackad chilipeppar och grovhackad vitlök i en matberedare eller mixer. Kör tills allt är finfördelat. Lägg kycklingdelarna i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Blanda väl och låt marinera i 4 timmar eller över natten i kylskåp.
Sätt ugnen på 175 grader. Stek kycklingdelarna i ugnsäker form mitt i ugnen. Kycklingdelar med ben tar ca 45 minuter innan det blir klart och kycklingfilé tar ca 20 minuter. Servera med ris och sallad.
ACUTE ONSET LIVE PÅ TRÄDGÅRDEN
10 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar