Det här är en vegetarisk variant av en rätt som normalt lagas med kyckling och massor av ingefära. Jag har helt enkelt bytt ut kycklingen mot tofu och ostronsåsen mot vegetarisk woksauce. Jag brukar försteka tofun för att göra den lite fastare i konsistensen, men om du vill så kan du hoppa över det momentet. Woken räcker till 2-3 hungriga personer.
Vietnamesisk veganwok med ingefära, tofu och purjolök
4oo g fast tofu
1 liten purjolök
10 cm färsk ingefära
2 msk vegetarian stir fry sauce eller någon annan vegetarisk woksås
1 msk japansk ljus soja
1 tsk socker
olja till stekning
svartpeppar
Skär tofun i centimetertjocka skivor. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Skala och strimla ingefäran fint. Blanda såserna med socker och lite svartpeppar i en kopp eller skål. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek tofuskivorna gyllenbruna i omgångar på medelvärme några minuter på varje sida. Ta upp tofuskivorna och lägg på en tallrik så länge. Stek ingefära och purjolök i en minut. Tillsätt såsblandningen och tofun samt fräs i ett par minuter till. Servera woken med kokt jasminris.
ACUTE ONSET LIVE PÅ TRÄDGÅRDEN
10 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar