När min flickvän komponerar recept blir det ofta enkelt, nyttigt och väldigt gott. Det här receptet är fullt nyttiga fettsyror som gör gott för både hjärta och blodkärl. Dessutom smakar det alldeles förträffligt. Receptet är beräknat till fyra personer. Just basilika, tomat och avokado smakar utmärkt till lax.
Lisens glada lax
4 bitar skinn- och benfri laxfilé, ca 150 g styck
2 avocadofrukter
200 g körsbärstomater
1 kruka basilika
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
4 portioner kokt quinoa, ris eller bulgur till servering
Sätt ugnen på 200 graders värme. Salta och peppra laxen samt lägg den på bakplåtspapper på en plåt. Stek laxen i 10-15 minuter i mitten av ugnen. Skölj körsbärstomaterna och dela dem på mitten. Dela och kärna ur avocadon. Ta ut bitar av avocadon med en tesked och lägg i en skål. Blanda ner körbärstomaterna. Strimla basilikan och lägg i skålen. Blanda ner olivolja och smaka av med salt samt svartpeppar. Servera den färdigstekta laxen med tomat- och avocadosalsan samt quinoa, bulgur eller ris.
ACUTE ONSET LIVE PÅ TRÄDGÅRDEN
10 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar