Ikväll lagade jag middag för fyra personer för under 60 kronor. Det blev en vegetarisk chili med svarta bönor, majs och tomat. Jag gjorde den mer fyllig än stark så att den skulle bli barnvänlig. Snabblagat, gott och riktigt billigt. Vad mer kan man begära en måndag i september?
Den lägre medelklassbyråkratens budgetchili
2 burkar svarta bönor a 400 g
1 burk konserverade majskorn a 340 g
400-500g krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
½ tsk salt
1 nypa socker
1 tsk sambal oelek
1 msk malen spiskummin
1 krm svartpeppar
2 msk olja till stekning
kokt ris och majschips till servering
Skala och hacka lök samt vitlök. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och stek löken samt vitlöken på medelvärme tills den blir mjuk. Tillsätt spiskummin och låt fräsa med en minut. Tillsätt tomater, smulad grönsaksbuljongtärning, salt, socker, sambal oelek och svartpeppar. Blanda om och låt tomatsåsen koka ihop i några minuter. Häll bönorna i en sil och skölj dem. Låt majsen rinna av. Tillsätt bönor och majs i tomatsåsen. Låt allt koka upp. Servera med kokt ris, majschips och till exempel skivad gurka.
ACUTE ONSET LIVE PÅ TRÄDGÅRDEN
10 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar