fredag 25 december 2009

Kycklingcurry helt mild

Min son gillar förvisso stark mat, men han är ännu inte redo för den allra hetaste indiska maten. Både jag och min  flickvän gillar kryddstark mat så till kvällens middag blev fick bli en kompromiss. Jag valde att laga en kyckling Korma som är en nordindisk variant på curry helt utan heta kryddor. För att såsen inte ska bli för menlös så är det viktigt steka kryddor och lök tillräckligt länge. Receptet är beräknat för fyra personer.




Kyckling Korma
500-600 g kycklinglårfilé, skuren i munsbitar
3 cm ingefära, skalad och skivad
2 vitlöksklyftor, skalade och skivade
1 gul lök, finhackad
3 hela gröna kardemummakapslar
2 tsk mald spiskummin
1 tsk salt
2 dl lätt creme fraiche
1-2 msk olja till stekning
25 g skållad och skalad mandel
rostad flagad mandel och färsk koriander till garnering

Lägg skållad mandel, vitlök, ingefära och 2 msk vatten i en matberedare och kör till en slät massa. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och stek kycklingen till den är nästan färdig. Ta upp kycklingen och lägg på ett fat. Hetta upp resten av oljan och stek kardemummakapslarna på medelvärme i 2 minuter. Tillsätt löken och stek i 5 minuter. Tillsätt sedan ingefärs- och vitlökspastan tillsammans med spiskummin samt salt och stek i ytterligare 5 minuter. Tillsätt sedan kycklingbitarna och lätt creme fraich, rör om samt låt koka i några minuter. Garnera med rostad flagad mandel och färsk koriander. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar