måndag 28 december 2009

Udda omelett


För någon vecka sedan så lagade jag den här udda men ovanligt goda omeletten till middag. Bönor, räkor och tomat i omeletten var en fullträff. Receptet kommer från Nigeria och är beräknat för fyra personer.



Bön- och räkomelett (Ma-Mai)
100 g skalade räkor
1 burk vita bönor
1 gul lök
4 tomater
6 ägg
½ tsk salt
svartpeppar
cayennepeppar
olja till stekning

Grovhacka räkorna. Skala och finhacka löken. Grovhacka tomaterna. Häll bönorna i en sil och skölj dem ordentligt under rinnande vatten.  Vispa ihop äggen i en bunke. Lägg i bönor, räkor, lök, tomater och kryddor i bunken med äggen. Blanda ihop allt noga. Hetta upp oljan i omelett- eller stekpanna på medelvärme. Lägg i en fjärdedel av smeten i pannan och rör försiktigt så att den lösa smeten kan rinna ner och stelna. Lägg ett lock på stekpannan och vänd upp och ner så att omeletten hamnar på locket. Låt omeletten sedan glida ner i stekpannan igen och stek den ca 1 minut på andra sidan. Stjälp sedan upp omeletten på en tallrik. Stek sedan ytterligare 3 omeletter på samma sätt. Servera med bröd och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar