tisdag 8 december 2009

Lämnad med rester

Idag fick jag äta middag ensam. I kylskåpet fanns det rester kvar från mammas födelsedag i form av helstekt entrécote, lite grönsaker och inlagd ingefära. I skafferiet hade jag torkade äggnudlar. Med lite fantasi, svartpeppar och ostronsås så var det enkelt att göra en god middag för en ensam kille. Mitt recept är bara ett förslag. Du kan använda din egen fantasi och skapa din egen resträtt. Receptet räcker till två rejäla portioner.



Gräsänklingens biffnudlar
200-300 g kokt eller stek nötkött i tjocka strimlor
150-200 g äggnudlar
1 röd eller gul lök i smala klyftor
½-1 röd paprika i bitar
1 tunt skivad vitlöksklyfta
2 msk ostronsås eller efter egen smak
en nypa socker
svartpeppar efter smak
olja till stekning

Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll de kokta nudlarna i ett durkslag och låt dem rinna av. Stek grönsakerna ett par minuter i olja i en stekpanna. Tillsätt kött, ostronsås, lite socker och svartpeppar. Låt det fräsa någon minut eller tills allt är genomhett. Servera nudlarna i djupa skålar och toppa med det frästa köttet samt grönsakerna. Jag åt inlagd ingefära till vilket smakade fantastiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar