onsdag 13 januari 2010

Pastasallad- så trist

Kall pastasallad på lunchbuffén kan vara en smaklös och trist upplevelse. Man sitter och tuggar sig igenom drivor av iskalla kolhydrater med blaskiga grönsaker.

Den har ljumma pastasalladen är dock ett undantag. Smaken är mild, fyllig, söt, salt och rökig. Bacon smakar perfekt till avokado och körsbärstomater med rödlök är ett perfekt sällskap. Poängen med salladen är att den ska vara ljummen och serveras genast. Pastan ska vara varm när man blandar den med dressing och grönsaker. Receptet är beräknat till fyra personer.



Pastasallad med bacon och avocado
250 g pasta
140 g bacon
200 g körsbärstomater
2 avokados
1 rödlök

dressing
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 msk vinäger
½ tsk salt
svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Strimla bacon och stek det knaprigt samt låt det rinna av på dubbelt hushållspapper. Skala och skiva löken tunt. Skölj och dela körsbärstomaterna. Blanda dressingen i en skål som är stor nog att blanda salladen i. Blanda den varma pastan med dressingen och tillsätt samtliga ingredienser utom avokadon. Dela och kärna ur avokadon. Ta ut bitar av avokadon med hjälp av tesked direkt ner i salladsskålen. Servera salladen genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar