fredag 1 januari 2010

En rödgrön röra från Karibien

Receptet på den här mycket goda grönsaksröran fick jag av min bror på julafton. Vi gjorde den som tillbehör till spiskumminkryddad lammstek, men den fungerar lika bra till lax, fläsk, kyckling eller som en vegetarisk huvudrätt. Receptet har sitt ursprung i Karibien och den blir extra god om man använder en chilifrukt med fruktig smak typ Habanero. Receptet är beräknat för fyra personer.


Ratatouille Creole
1 aubergine
1 röd paprika
1 grön paprika
1 zucchini
1 lök
3-4 tomater
3 klyftor vitlök
3 cm ingefära
1 chilifrukt t ex Habanero, om man vill så kan man ta ännu fler chilifrukter
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
 olja till stekning

Skala och finhacka vitlök och ingefära. Finhacka chilifrukten. Om du vill ha mildare smak så kan du ta bort kärnor och membran från chilifrukten. Skär alla grönsaker i bitar. Hetta upp oljan till medelvärme i en stor gryta och stek vitlök, chili och ingefära en halvminut innan du tillsätter resten av ingredienserna. När du har tillsatt resten av ingredienserna så låter du allt koka upp och sedan sjuda på svag värme under lock i 10-30 minuter beroende på vilken konsistens du önskar på grönsakerna. Om grönsaksröran är för blöt så kan du höja temperaturen  och koka röran utan lock tills den har fått önskad konsistens. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar