tisdag 24 november 2009

E Deng Kes Wongbeis Wok

Den här rätten har vietnamesiskt ursprung. Det sägs att den här rätten är bra vintermat på grund av ingefärans värmande egenskaper. Jag tycker att den smakar gott året runt. I originalreceptet används salladslök men jag har använt purjolök som är billigare och precis lika god. Receptet är beräknat för fyra personer.



Wokad kyckling med purjolök och ingefära
400-500 g kycklinglårfilé
1 liten purjolök
10 cm ingefära
2 msk ostronsås
1 msk japansk soja
1 tsk strösocker
2 msk olja

Skär kycklingen i små bitar. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Skala och strimla ingefäran fint. Blanda ostronsås, soja och socker i en kopp eller liknande. Börja med att fräsa ingefära och purjolök 1 minut i hälften av oljan. Ta upp det och ställ åt sidan så länge. Hetta upp resten av oljan och stek kycklingen tills den är nästan färdig. Tillsätt ingefära och purjolök. Tillsätt såserna och rör om. Fräs allt i 1-2 minuter till. Servera med kokt ris.

2 kommentarer:

  1. Vilken bra idé att starta en matblogg. Jag ska genast skicka länken vidare till folk. Man vill ju alltid ha bra tips på mat det är ju så "#€%&/()==€@ svårt att komma på bra maträtter! thanx /Frida

    SvaraRadera
  2. Riktigt bra recept, snabbt och väldigt gott. Jag dubblade dock mängden soya och ostronsås vilket rekommenderas för bästa smak.

    SvaraRadera