måndag 2 november 2009

Linssoppa

Den här soppan som jag komponerade idag är enkel, billig och god. Dessutom så är den snabblagad. Uteslut inte basilikaoljan eller osten. Tillbehören sätter pricken över i:et. Pecorino är en långlagrad fårost som påminner om parmesanost men har mer bett i smaken. Givetvis så går det ersätta pecorinon med någon annan lagrad ost t ex parmesan eller västerbotten.



Linssoppa med basilikaolja och pecorino
2 dl röda linser
400-500 g krossade tomater
1 gul lök
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk vinäger
1 tsk socker
salt och peppar
1 msk olja
riven pecorinoost som tillbehör


Skala och hacka löken. Skölj linserna i en sil. Fräs löken i oljan i en stor kastrull tills den blir mjuk. Häll på vatten, krossade tomater, buljongtärningar, vinäger, socker, salt och peppar. Låt det koka upp och sjud sedan under lock i 12 minuter. Servera i djupa tallrikar, strö över riven ost och klicka över basilikaolja.


Basilikaolja
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
peppar

Mixa alla ingredienser med mixer, matberedare eller stavmixer.

2 kommentarer:

  1. låter mums!
    den ska jag testa någon dag!
    Idag serverades här älgstek direkt från Värmlandsskogen, kokad potatis, svartvinbärsgelé samt min superba gräddsås!
    Gott, mättande och ytterst osunt!
    Tessan alias Jabba de Hutt

    SvaraRadera
  2. soppan är god, sund och ytterst mättande. Try it!

    SvaraRadera