lördag 7 november 2009

Pimpad falukorv

Det här receptet har skapats av Carl Butler. Det är fantastiskt enkelt och falukorven blir nästan som en ny rätt. Det är viktigt att löken får steka så att den blir ordentligt mjuk. Trots att det inte är någon sås till rätten så passar den utmärk till kokt potatis utan att den känns torr. Rödlökens fylliga sötma, svartpepparns aromatiskt milda hetta och smaken av persilja smakar otroligt gott ihop med falukorvens egen kryddning.



Carl Butlers falukorv med rödlök och persilja
400-500 g falukorv
3 stora rödlökar
en knippa persilja
salt och svartpeppar
smör till stekning

Dra skinnet av falukorven, skär den i tjocka skivor och dela skivorna i halvmånar. Skala och klyfta löken. Finhacka eller finklipp persiljan.

Hetta upp en stekpanna och stek rödlöken mjuk i smör. Tillsätt falukorven och stek tills den får lite färg. Krydda med svartpeppar och lite salt. Servera med antingen kokt potatis eller potatismos.

1 kommentar:

  1. Jag har kommit på ett sätt att kunna lämna kommentarer nu trots allt tidigare strul! Din blog räddar vardagen och "vad ska vi äta ikväll"

    SvaraRadera