Den här varianten på ugnspannkaka som jag lagade ikväll blir en hel middagsrätt med vuxen smak. Den är billig, lättlagad och jättegod. Sötman från rödlöken, sältan i fetaosten och pepprigheten i rucolasalladen passar perfekt ihop med ugspannkakan. Receptet är beräknat för fyra personer.
Fylld ugnspannkaka
2½ dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
½ tsk salt
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop mjölet och saltet med hälften av mjölken. Vispa ner ett ägg i taget. Vispa ner resten av mjölken. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll smeten i långpannan. Grädda pannkakan i 20 minuter mitt ugnen. Gör fyllningen medan pannkakan gräddas.
Grönsakfyllning
3 rödlökar
1 msk olivolja
ca 70 g rucolasallad
200 g fetaost
2 tsk vinäger
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Skala och skiva rödlöken. Skölj salladen. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek rödlöken mjuk. Tillsätt vinäger, salt och peppar. Bred ut blandningen över den färdiga ungspannkakan. Smula över fetaost och garnera med rucolasallat. Servera!
ACUTE ONSET LIVE PÅ TRÄDGÅRDEN
9 år sedan
Jättegott!
SvaraRadera